Jønnbrød

 

etter gammel oppskrift …

JØNNBRØD («jernbrød», stekt i jern) fra ysteri PULTOSTKOPPEN stekes i krumkakejern. Men brødene krummes ikke, de forblir flate.

INSPIRASJONEN til Jønnbrød fra ysteri PULTOSTKOPPEN kommer fra en gammel seter i Valdres.  Å steke  Jønnbrød var i gammel tid også en måte å konservere rømmen på.

 

JØNNBRØD smaker godt til en kopp kaffe, eller som tilbehør til dessert – kanskje sammen med GÅRDSRØMME og syltetøy, eller bær.  Legg Jønnbrødene opp på et fat – eller bryt det opp i noen biter.   Eller også, ifølge tradisjonen:

Jønnbrød som festkake:  «To Jønnbrød i lag med smør og sukker imellom».

Smaken, og ikke minst ettersmaken er viktig.  Derfor er et godt spiseråd:

_______________________

Spørsmål eller kommentarer til «JØNNBRØD»?    Bruk kommentarfeltet eller ta kontakt

Tilbake til produkter