etter gammel oppskrift …
JØNNBRØD («jernbrød», stekt i jern) fra ysteri PULTOSTKOPPEN stekes i krumkakejern. Men brødene krummes ikke, de forblir flate.
INSPIRASJONEN til Jønnbrød fra ysteri PULTOSTKOPPEN kommer fra en gammel seter i Valdres. Å steke Jønnbrød var i gammel tid også en måte å konservere rømmen på.
JØNNBRØD smaker godt til en kopp kaffe, eller som tilbehør til dessert – kanskje sammen med GÅRDSRØMME og syltetøy, eller bær. Legg Jønnbrødene opp på et fat – eller bryt det opp i noen biter. Eller også, ifølge tradisjonen:
Jønnbrød som festkake: «To Jønnbrød i lag med smør og sukker imellom».
Smaken, og ikke minst ettersmaken er viktig. Derfor er et godt spiseråd:
_______________________
Spørsmål eller kommentarer til «JØNNBRØD»? Bruk kommentarfeltet eller ta kontakt