TAMPUS 2

GENERELT om produktene:

ysteri PULTOSTKOPPEN tilstreber kvalitet i alle ledd av produksjonen. Fra melken kommer i spannet, og til produktene går ut for levering, er alt under nøye oppsyn, både i forhold til bestemmelser for hygiene og til de håndverksmessige detaljene i prosessen.

MELK 2022

Melken hentes fra:  Halvorsrud Gård, Erling Desserud og Katie Mann, 3520 Jevnaker, i kort avstand fra ysteriet.  Gårdsdriften på Halvorsrud er økologisk.

VARIASJONER MED ÅRSTIDENE OG HVA KUENE SPISER

Den håndverksmessige fremstillingen gjør at det kan bli noen mindre variasjoner og nyanser fra gang til gang i partiene som produseres .  At det anvendes rå melk «rett fra kua» vil også kunne skape noen nyanser i smak avhengig av årstid og hva kuene spiser. Dette er i seg selv også et kjennetegn ved «gamlemåten».

OPPBEVARING  –  MODNING  –  HOLDBARHET  –  «LEVENDE PRODUKT» 

PULTOST  er definert som kjølevare ( 0-4 grader C ).  Men pultost er som en del andre oster et «levende produkt» som fortsetter å modnes etter at den er ferdig pakket. Noen liker en skarpere og mer moden smak, og har pultosten stående framme på benken iblant.  Da går den videre modningen raskere. Osten kan etterhvert også få en mykere og iblant litt flytende konsistens på bunnen av pakningen (osten «laker seg»). Noen liker den også best slik. Her er det smak og behag som gjelder. Prøv deg fram(!)

Ostemassen er fryst som et ledd i produksjonen.  Den kan også oppbevares i fryseren som ferdig pultost.

PULTOST LAGRET    (lagringstid 4-6 måneder)  er kjølevare (0-4 grader C).

GÅRDSRØMME  er ferskvare og kjølevare (0-4 grader C).

JØNNBRØD  oppbevares best i romtemperatur. Lang holdbarhet ved oppbevaring tørt og i tett metallboks.  Kan også fryses.

ALLERGENER
  • MELK – alle ysteriets produkter er basert på upasteurisert melk.
  • MEL – Jønnbrød inneholder speltmel.

Konserveringsmidler eller andre tilsettingsstoffer brukes ikke.

KRYDDER

Pultost inneholder karve, som varmebehandles før den tilsettes ostemassen.  Jønnbrød inneholder kardemomme.

TRYGGHET OG KVALITET

Ysteri PULTOSTKOPPEN følger  EØS-reglement og «Nasjonale retningslinjer for småskala mjølkeforedling» utarbeidet av Norsk Gardsost.

Produksjonen ved ysteriet følges av Mattilsynet.

Mer om fremstilling og anvendelse kan du lese under Produksjon, og Bruk og Smak.